|
DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW http://www.pasiekamichalow.com
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
poczatkujacyP
Dołączył: 07 Gru 2016
Posty: 322
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 11:36, 20 Sie 2019 Temat postu: Gotowanie syropu |
|
|
Czy to prawda że syrop cukrowy przygotowany na zimno powoduje krystalizację pokarmu?
Spotkałem się z taką opinią że gotowanie syropu eliminuje krystalizację cukru w pokarmie, prawda to czy nie?
Po zimie faktycznie na dennicy leży trochę białych kryształków cukru, ale czy przyczyna krystalizacji to przygotowanie syropu an zimno?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
zdzich123
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
Dołączył: 14 Sty 2014
Posty: 258
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Skąd: okolice Piły Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Śro 22:11, 21 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Całkowita bzdura .Wręcz przeciwnie gotowanie syropu jest szkodliwe , wytrącają się szkodliwe związki , ja rozrabiam w wodzie gorącej ale bez gotowania , tylko dlatego że prędzej się rozpuszcza .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
poczatkujacyP
Dołączył: 07 Gru 2016
Posty: 322
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Czw 11:03, 22 Sie 2019 Temat postu: |
|
|
Dzięki za opinię, ja rozrabiam w wodzie zimnej, ale taką opinię usłyszałem od starego pszczelarza, też mnie to zdziwiło, ale ja wielkiego doświadczenia nie mam, wiec wolałem się spytać.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
|