|
DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW http://www.pasiekamichalow.com
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tajden
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
Dołączył: 27 Sie 2012
Posty: 479
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Skąd: Poznań Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 23:24, 25 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
piotrpodhale napisał: | Jerzy i Arek macie przecież na naszej stronie metody,opisy kremowania do wyboru do koloru. [link widoczny dla zalogowanych] |
Metody kremowania Piotrze już wcześniej sobie schowałem do dokumentów. Ale w każdej metodzie brak szczegółów, a jak wiesz, często diabeł tkwi w szczegółach.
A pytałem ile czasu trzeba "kręcić' miód mieszadłem, bo przecież to nie jest wszystko jedno czy kręcimy godzinę czy kilka godzin dziennie.
Jak ktoś podaje technologię "czegoś tam", to trzeba napisać szczegółowo, a często nawet dodać jakieś niuanse...
Bo dla piszącego technologię, jest to bardzo jasne, dla czytającego - mniej albo wcale.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
arek92
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 379
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Skąd: małopolska Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Śro 9:35, 26 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
Tajden napisał: | piotrpodhale napisał: | Jerzy i Arek macie przecież na naszej stronie metody,opisy kremowania do wyboru do koloru. [link widoczny dla zalogowanych] |
Metody kremowania Piotrze już wcześniej sobie schowałem do dokumentów. Ale w każdej metodzie brak szczegółów, a jak wiesz, często diabeł tkwi w szczegółach.
A pytałem ile czasu trzeba "kręcić' miód mieszadłem, bo przecież to nie jest wszystko jedno czy kręcimy godzinę czy kilka godzin dziennie.
Jak ktoś podaje technologię "czegoś tam", to trzeba napisać szczegółowo, a często nawet dodać jakieś niuanse...
Bo dla piszącego technologię, jest to bardzo jasne, dla czytającego - mniej albo wcale. |
dokładnie z tych niektórych "przepisów ciasta by nie upiekł"
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
wrzosowy
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
Dołączył: 31 Maj 2012
Posty: 1400
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 37 razy
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pon 12:18, 10 Mar 2014 Temat postu: |
|
|
Robi z tym zaszczepianiem to sprzedajesz bardzo istotną wiedzę. Pomyślałem że zwrócę na to uwagę bo to ważna sprawa. Zeby nie czekać na krystalizację za 2 miesiące można do kubła 40 kilogramowego miodu dodać słoik skrystalizowanego z poprzedniego roku. Tym sposobem miód rozpoczyna krystalizację od razu. Wtedy mieszajac przez kilka dni możemy go ładnie skremować i rozlać do słoików w tydzień. Może się to przydać np kiedy w listopadzie chcemy na karaiby jechać i nie mamy ochoty bawić się wtedy w rozlewanie miodu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
|