|
DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW http://www.pasiekamichalow.com
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
piotrpodhale
Gość
|
Wysłany: Sob 16:19, 01 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
Tadek 11 napisał: | Royals_1990 napisał: | Wciąż nie znam odpowiedzi na moje pytanie ale zadam następne.
jak się wykonuje test z wodą to musi być płynny czy może być skrystalizowany
bo po teście na skrystalizowanym widze że że ewidętnie 100 % prawdziwy. |
Kolego nie przeczytałeś chyba linków do stron które Ci podałem w sprawie miodów kombinowanych jak nazwałeś lub inaczej miodów cukrowych. A jeżeli przeczytałeś i nadal nie rozumiesz to ........ ???? nie wiem jaka jest tego przyczyna . Może jesteś za mało cierpliwy do zdobywania wiedzy , ale na to - to już nic nie poradzę.
Pozdrawiam
Tadek | Tadku człowiek pisze na forum do ludzi-nas jako fachowców często przez całe życie związanych, z miodami i jego twórczyniami pszczołami.My oglądamy na żywo jak powstaje jak krystalizuje ten cud natury.Jeśli chciałby linki to pewnie by sobie znalazł te wiadomości bez problemu i twojej łaski.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Royals_1990
Dołączył: 31 Sty 2014
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Sob 17:48, 01 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
nic dodac nic ująć Piotr.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Royals_1990 dnia Sob 17:49, 01 Lut 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
daro
Gość
|
Wysłany: Sob 18:44, 01 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
Rzucę i ja kamyczek, naturalny miód w dobry sposób de krystalizowany ( płynny) powinien w nieotwieranym słoiku ponownie przyjąć postać krupca. Miód gryczany potrafi krystalizować w dziwny sposób , ale to wyjątek.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tadek 11
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 1047
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 37 razy Skąd: Wschodnie Mazowieckie Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 19:13, 01 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
piotrpodhale napisał: | Tadek 11 napisał: | Royals_1990 napisał: | Wciąż nie znam odpowiedzi na moje pytanie ale zadam następne.
jak się wykonuje test z wodą to musi być płynny czy może być skrystalizowany
bo po teście na skrystalizowanym widze że że ewidętnie 100 % prawdziwy. |
Kolego nie przeczytałeś chyba linków do stron które Ci podałem w sprawie miodów kombinowanych jak nazwałeś lub inaczej miodów cukrowych. A jeżeli przeczytałeś i nadal nie rozumiesz to ........ ???? nie wiem jaka jest tego przyczyna . Może jesteś za mało cierpliwy do zdobywania wiedzy , ale na to - to już nic nie poradzę.
Pozdrawiam
Tadek | Tadku człowiek pisze na forum do ludzi-nas jako fachowców często przez całe życie związanych, z miodami i jego twórczyniami pszczołami.My oglądamy na żywo jak powstaje jak krystalizuje ten cud natury.Jeśli chciałby linki to pewnie by sobie znalazł te wiadomości bez problemu i twojej łaski. |
Rozumiem , że do pełnego obrazu powstawania tego cudu krystalizacji miodu oprócz wiedzy 'googlowej " oraz poradników i książek naukowców, bardzo cenne są również opisy słowne "starych" doświadczonych pszczelarzy - w to nie wątpię. Ale czy zamiast słownych opisów wyglądu różnych typów krystalizacji miodu nie lepiej prześledzi to na zdjęciach lub filmach. Jedno zdjęcie może więcej oddać szczegółów niż najlepszy opis słowny. Bo w opisie słownym dużą rolę ma wyobraźnia a ona jest różna u różnych ludzi. A poza tym ja Koledze podałem link , gdzie jest dokładnie opisany miód cukrowy i jeżeli ten Kolega piszę post później , że on nie otrzymał odpowiedzi - to już nie rozumiem. Ja mu miodu cukrowego nie opiszę i jak on krystalizuje -ponieważ nigdy takiego miodu nie produkowałem i go u siebie nie miałem.
Pozdrawiam
Tadek
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Tadek 11 dnia Sob 19:28, 01 Lut 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
daro
Gość
|
Wysłany: Sob 19:55, 01 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
Toś nie cukiernik. Tak bohtyn nazywa tych cukrowych Panów. Ja nie produkowałem ale wiem. Nie krystalizuje się jako masa jednorodna. I zdecydowanie lepiej obejrzeć. Dzięki temu zająłem się pszczołami, kupiłem miód co jadłem , jadłem a jego zamiast ubywać - przybywało.
|
|
Powrót do góry |
|
|
piotrpodhale
Gość
|
Wysłany: Sob 20:50, 01 Lut 2014 Temat postu: |
|
|
Tadek 11 napisał: |
Rozumiem , że do pełnego obrazu powstawania tego cudu krystalizacji miodu oprócz wiedzy 'googlowej " oraz poradników i książek naukowców, bardzo cenne są również opisy słowne "starych" doświadczonych pszczelarzy - w to nie wątpię. Ale czy zamiast słownych opisów wyglądu różnych typów krystalizacji miodu nie lepiej prześledzi to na zdjęciach lub filmach. Jedno zdjęcie może więcej oddać szczegółów niż najlepszy opis słowny. Bo w opisie słownym dużą rolę ma wyobraźnia a ona jest różna u różnych ludzi. A poza tym ja Koledze podałem link , gdzie jest dokładnie opisany miód cukrowy i jeżeli ten Kolega piszę post później , że on nie otrzymał odpowiedzi - to już nie rozumiem. Ja mu miodu cukrowego nie opiszę i jak on krystalizuje -ponieważ nigdy takiego miodu nie produkowałem i go u siebie nie miałem.
Pozdrawiam
Tadek | No to ja teraz również rozumiem ile masz do powiedzenia w tym temacie,wiec się już nie dziwię ,że linkowałeś.Pozdrawiam Piotr.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
|