|
DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW http://www.pasiekamichalow.com
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maike3
Dołączył: 12 Lip 2016
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 18:27, 20 Lip 2016 Temat postu: Pizza bezglutenowa i dieta |
|
|
Jak w temacie - zastanawiam się nad pizzą bezglutenową. Czy wiecie może jak taką zrobić samemu? Jakieś rady w tej materii znalazłem tu [link widoczny dla zalogowanych] Myślicie, że warto się do tych rad stosować? Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady w tym obszarze tematycznym
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
domis
Dołączył: 19 Sie 2016
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Toruń Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Śro 21:27, 24 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
W necie jest milion przepisów. Ale jeżeli to nie zalecenie lekarza, to wybierz normalną, zawsze smaczniejsza.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
tenpan
Dołączył: 29 Sty 2015
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 14:45, 30 Sie 2016 Temat postu: |
|
|
Nic trudnego - wybierz mąkę, która nie zawiera glutenu. I masz pizzę bezglutenową. W internecie jest mnóstwo przepisów, bo osoby chore na cekalię nie mogą jeść glutenu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
glihlik
Dołączył: 05 Wrz 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 12:38, 05 Wrz 2016 Temat postu: |
|
|
Używamy mąki kukurydzianej bezglutenowej i koncentratu chlebowego
bezglutenowego, ze znaczkiem przekreślonego kłosa. My produkujemy samo
ciasto bezglutenowe, dodatki Klient wybiera sam ze standardowych dodatków
dostępnych w pizzerii, nie są to dodatki oznaczone znakiem kłosa. Do ciasta
nie są używane żadne przyprawy oprócz soli i niewielkiej ilości cukru
(początkowo ciasto nie zawierało również cukru, ale niestety musieliśmy to
zmienić ze względu na smak). Ciasto wypiekane jest wstępnie w formie
gotowych spodów do pizzy w tym samym piecu, w którym wypiekana jest normalna
pizza. Szukamy jeszcze optymalnych rozwiązań technicznych, ale na tę chwilę
"spody" wypiekane są przed rozpoczęciem produkcji zwykłej pizzy, przy czym
piec zostaje przez noc wypalony i usunięte zostają wszelkie zabrudzenia z
szamotu. Kiedy klient zamawia pizzę, na wstępnie wypieczonym spodzie
układane są wybrane przez niego dodatki i całość zapiekana jest na
specjalnej siatce, żeby nie miała bezpośredniego kontaktu z szamotem. Pizzę
przygotowuje ten sam pizzerman, który wypieka klasyczną pizzę.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Foczka
Dołączył: 07 Lip 2016
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 10:53, 16 Wrz 2016 Temat postu: |
|
|
na diety bezglutenowe jest teraz moda. Co innego osoby uczulone, ale zdrowe raczej powinny jeść bo za chwilę może się okazać że był nam on potrzebny.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
biesecko
Dołączył: 24 Paź 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 22:05, 24 Paź 2016 Temat postu: |
|
|
bez przesady, nie ma co tak unikać tego glutenu jeśli się nie jest chorym
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
|