Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW
http://www.pasiekamichalow.com
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przepis na zupę

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna -> POZOSTAŁE SPRAWY
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michał
Admin_Senior
Admin_Senior



Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 851
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 17 razy
Skąd: Radom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:05, 10 Kwi 2013    Temat postu: Przepis na zupę

Zna ktoś jakiś dobry przepis na grochówkę wojskową?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Malon
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)



Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 2372
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 126 razy
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 15:42, 10 Kwi 2013    Temat postu:

Mam propozycję. Zaciągnij się w kamasze, jako młody rekrut zostaniesz pogoniony do obsługi kuchni w drużynie dyżurnej. Bierz kapownik i zapisuj co leci do kotła.
Ale po powrocie i tak była by inna. Tajemnica tkwi w kotle, więc skubniesz i kocioł.
wtedy:
50kg dobrego wedzonego boczku.
70kg kości wołowych.
zwykłej kiełbasy tak ze 20kg.
Groch tak ze dwa worki,
Ziemniaków tylko dla smaku 5 wiader.
itd, itd itd.
zabierasz kocioł do Michałowa, dajesz cynk.
Każdy do degustacji zabiera broszurkę 0.7l
Będzie pychota. Laski będą piszczały z radości.
Adam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tadek 11
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)



Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 1047
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 37 razy
Skąd: Wschodnie Mazowieckie
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:03, 10 Kwi 2013    Temat postu:

Grochówka to jest jedna z najłatwiejszych zup.
Ale jak Ci się znudzi grochówka to polecam inne wg przepisów z forum które polecam i którego też jestem członkiem. [link widoczny dla zalogowanych]
Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Malon
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)



Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 2372
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 126 razy
Skąd: Kielce
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 21:47, 10 Kwi 2013    Temat postu:

Michał
Mam lepszą propozycję. Wsiadasz w pociąg, bierzesz lewisy, zostawiasz na stole kartkę.
Pojechałem do malona na kopytkowe.

Oźrebiła mi się kobyłka konika polskiego. Stawiam w sobotę kopytkowe.
Bedzie krupnik pierwsza klasa,biały i kolorowy. Z ufnalem i bez, z podkówką, i z pepowiną.
Daj spokój grochówce.
Jak walniemy po 0.7 na kopytko, zejdzie do maja. Trzeba pilnować, pielęgnować, zanim wymyślimy imię Ho Ho .
Przemyśl.
Adam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał
Admin_Senior
Admin_Senior



Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 851
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 17 razy
Skąd: Radom
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 16:18, 12 Kwi 2013    Temat postu:

Dzięki chłopcy za odpowiedź, chodzi za mną ta grochówka od miesiąca. Ehhh, dzięki Adamie, ale chyba nie skorzystam, jednak i za daleko i pogoda jeszcze nie taka jak trzeba i wiek nie pozwalają na takie podróże, tak czy siak pewnie niebawem się zobaczymy. Czas biegnie jak... Powodzenia w szukaniu imienia; byłem jakieś 20 lat dobrych temu na podlasiu, tak turystycznie, gospodarz, u którego mieszkałem - na kwaterze miał niewielką stajnie i pięknego białego konia, wołał "Dolores" na niego. Achh, aż miło było popatrzeć jaki zdrowy osobnik, na koniach się nie znam, ale popatrzeć lubię. To chyba żeńskie imię. Pozdrowienia z deszczowego Radomia.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PiotrekF
Gość






PostWysłany: Śro 22:41, 17 Kwi 2013    Temat postu:

Michale! podam przepis na ''Grochówkę Księżniczki'' w/g przepisu W.Ł
Wink Wink Wink
Bierzemy twardy groch, samogon, rożen oraz dobrze odchowaną księżniczkę. Przygotowujemy zaprawę tzn. zaprawiamy się samogonem, po czym bajerujemy księżniczkę na zimno do temperatury wrzenia. następnie groch wkładamy pod siedem warstw puchowych pierzyn i piernatów, na nich układamy księżniczkę i obracamy ją dokładnie , aż się zarumieni. Jeśli rano apetyt nam już nie doskwiera , a księżniczka ma sińce na całym ciałku, oznacza to, że była prawdziwą księżniczką
Kiedyś , kiedyś ... gdzieś go już podawałem ale nie pamiętam gdzie ... "przepis" Malona (zresztą znakomity) przypomniał mi o tym "przepisie"... com nie mógł się ... powstrzymać Wink Laughing
PF
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna -> POZOSTAŁE SPRAWY
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin