Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW
http://www.pasiekamichalow.com
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Apteczka domowa
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna -> WINIARSTWO, TRUNKI I KULINARIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PiotrekF
Gość






PostWysłany: Śro 21:27, 28 Sie 2013    Temat postu:

Pora reaktywować kolejny temat ....
Syrop miodowo-czosnkowy
(wg pani Genowefy Marchewki z KGW Prandocin)

Składniki:
1 litr przegotowanej wody
4 łyżki stołowe miodu
sok z czterech cytryn
8-12 ząbków czosnku
Przygotowanie:
czosnek miażdżymy drewnianą pałeczką w porcelanowym naczyniu. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, wlewamy do szczelnej butelki (koniecznie ciemnej) i wstawiamy do lodówki na 12 dni.
Należy stosować profilaktycznie na przeziębienia. Zaleca się picie po dużej łyżce stołowej rano i wieczorem przed posiłkami. Pamiętajmy, ze syrop po otwarciu należy trzymać w lodówce do całkowitego zużycia.

PF
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna -> WINIARSTWO, TRUNKI I KULINARIA
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin