Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW
http://www.pasiekamichalow.com
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

masc propolisowa NATURALNA
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna -> WINIARSTWO, TRUNKI I KULINARIA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sinka
ASYSTENT PSZCZELARZA
ASYSTENT PSZCZELARZA



Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 14:24, 16 Maj 2013    Temat postu:

Najwiekszy problem z wazelina czy parafina polega moze nie tym ze zatrówa organizm ,ale bardziej na tym ze blokuje pory przez co skora nie moze wydalac i wchlaniac gazów przez co sie nie oczyszcza z toksyn ,i przez ten film -bariere, ktory tworzy wazelina na skorze, jakiego by nie dodac do niej skladniku to własciwosci tego skladnika - witaminy nie sa wstanie wchłonąc sie w głebsze warstwy skóry ,przez co działa duuuuuuuzo słabioej niz powinno ,bo w kosmetyce wlasnie o to chodzi żeby przed nawet kazdym zabiegiem na skorze otwierać pory aby te witaminy mogły wchłonac jaknajglebiej ,dlatego robi sie tzn parówki na twarz-sauna, lub robi peeling zeby zetrzec warstwe rogowa naskorka i otworzyc pory itd....w kosmetyce najlepsze rezultaty w odmladzaniu, nawilzaniu itd ..skory daja np wstrzykiwanie witamin pod skore ,albo nakłowanie malymi igielkami skory zanim sie polozy kosmetyk - witaminy ,masci,kolagen itd.. i dzialanie takiego kosmetyku zwieksza sie wtedy 400-1000 krotnie ,były badania robione w tym temacie , dlatego tak wazne jest przy wyrobie masci aby ten propolis nie dzialal tylko na powierzchni ,a uczulenie mozna mieć na wszystko , nawet na owoce i migdały ,nie kazdy moze jesc miod czy zażywac propolisu,co do tłuszczu wieprzowego tez nie jestem przekonana wieprzowina ma bardzo duzo zarazków miedzy innymi tez przez to ze swiania je doslownie wszystko nawet swoja wlasna kupe i te smieci wchlaniaja sie w jej organizmie i takich pasozytow ,ktorych jajeczek w przeciwienstwie do pasozytow innych zwierzat nie zabijanie nawet pieczenie czy gotowanie ,nie jestem zwolennieczką ani jedzenia ani smarowania sie tym zwierzakiem;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
evilkorniszon




Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 20:33, 16 Maj 2013    Temat postu:

Główną wadą smalcu wieprzowego była jego nietrwałość i skłonność do jełczenia. Tłuszcze nie stanowią dobrej pożywki dla bakterii, którym do życia jest potrzebna woda, co więcej jeżeli użyłabyś surowca farmaceutycznego (Adeps suillus) to możesz mieć pewność, że na pewno będzie czysty. Inaczej nie można by go było stosować do wyrobu leków. Masz może jakiś link do cytowanych przez Ciebie badań? Jeżeli sponsorował je producent kosmetyków to lepiej traktować je z przymrużeniem oka.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sinka
ASYSTENT PSZCZELARZA
ASYSTENT PSZCZELARZA



Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 20:43, 17 Maj 2013    Temat postu:

To są informacje naukowo medyczne ogólnie znane skopiuje kilka, :

Świnia wydala tylko 2% kwasu moczowego z organizmu- 98% tego związku pozostaje w jej tkankach. Nadmiar kwasu moczowego w organizmie człowieka jest przyczyną wielu chorób, np. dna moczanowej, kamicy nerek.

"Trichinella Spiralis " (włośniem kręty)

Pasożyt ten występuje tylko u świń i dzików i różni się od innych pasożytów (występujących np. u krów) tym, że larwy włośnia nie niszczy proces gotowania lub smażenia. " Trichinella Spiralis " powoduje:

1- zapalenie błony śluzowej jelit " wrzodziejące"
2- zatrucie pokarmowe,
3- zaburzenia metaboliczne,
4- zmiany skórne,
5- zapalenie naczyń na tle immunologicznym.

Osoby, u których doszło do osiedlenia się larw włośni w mięśniach (mięśniach pomocniczych w oddychaniu) zapadają na duszności i choroby nie można już wyleczyć, co w konsekwencji prowadzi do śmierci. Ktoś może powiedzieć, że nowoczesna nauka potrafi izolować i zabić włośnie kręty z mięsa wieprzowego. Odpowiedź jest jedna: tylko u tych świń, które są wyhodowane i gotowane sposobami naukowymi.

"Taenia Solum"

Pasożyt powoduje zaburzenia trawienne, biegunkę, zaparcia, bóle głowy, brak apetytu.
Mięso wieprzowe jest również powodem wielu chorób, tj.:

a) Human Cysticerusis - atakuje tkankę mózgową, serce i oczy.
b) Eryspeloid - Powoduje wysoką temperaturę, zapalenie węzłów chłonnych, wywołuje drgawki,
c) Entamebu.
d) Balantidum Coli.

Niemieccy badacze odkryli w mięsie wieprzowym nowe białko - Sutoxin, które wywołuje wiele chorób alergicznych, tj. astmę, bóle stawów. Badania udowodniły ponadto obecność:

ˇ substancji "mukopolysic ", substancji bogatej w siarkę, która jest czynnikiem wywołującym choroby stawów,

ˇ duże stężenie hormonu Wzrostu (GH), co prowadzi do deformacji tkanki organizmu,

ˇ substancji, która eliminuje z organizmu człowieka witaminy E i A powodując hipowitaminozę,

ˇ substancji, która upośledza funkcje układu limfatycznego człowieka,

ˇ cholesterolu, którego nadmiar we krwi człowieka jest przyczyną różnych chorób m.in, miażdżycy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sinka
ASYSTENT PSZCZELARZA
ASYSTENT PSZCZELARZA



Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 20:44, 17 Maj 2013    Temat postu:

Jak podaje szwedzka gazeta "Uppsala Nya Tidning", w wieprzowinie odkryta została nowa zakaźna bakteria zwana Yersina.

"Każdego roku choruje 600 osób po zakażeniu bakterią Yersinia. Większość to dzieci, najczęstszym okresem zakaźnym są miesiące letnie. Wiedza o drogach zakaźnych nie jest ustalona, lecz naukowcy wiedzą że bakteria ta występuje u świń.

Objawy to bóle żołądka, ból gardła, chroniczne problemy stawów, gorączka, rozwolnienie. Objawy trwać mogą do 2-3 tygodni. Mogą zostać błędnie zdiagnozowane jako zapalenie ślepej kiszki.

W odróżnieniu od wielu innych bakterii, Yersinia rozmnarza się w niskiej temperaturze [takiej jak w lodówce].

Bakteria ta występuje u 25-60 procent świń w krajach nordyckich. Badania duńskich świń wskazują jednak że bakteria występuje u 100 procent świń." (źródło: [link widoczny dla zalogowanych])


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
daro
Gość






PostWysłany: Pią 21:26, 17 Maj 2013    Temat postu:

Wiesz ile rocznie osób umiera na grypę ? Jak ktoś się urodził - umrze choćby pił wodę i jadł korzonki. Też nie lubię świń - zabijam i zjadam. Very Happy Nic mnie nie boli. Rolling Eyes
Powrót do góry
sinka
ASYSTENT PSZCZELARZA
ASYSTENT PSZCZELARZA



Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 23:23, 17 Maj 2013    Temat postu:

oczywiste że kazdy musi w końcu umrzeć ,ale niech umiera naturalnie nie musimy sie sami zabijac ,sa rzeczy na ktore nie mamy wplywu ale i takie na ktore mamy ,a nasze ciało jest światynią ducha i powinno sie dbac o ta światynie ,jesli wiem ze swinia jest szkodliwa i niezdrowa ,a np baranina bardzo zdrowa -( jagniecine sie zaleca dawac dzieciom bo działa na mózgi na inteligencje)to wchodzac do sklepu dokonam wyboru ,ktory jest dla mnie zdrowszy i lepszy , jesli oczywiscie mam taka mozliwosc , tak samo z kosmetykami czy lekami , jesli wiem ze 99 % kosmetykow i lekow na rynku sa nafaszerowanych chemia bo tak łatwiej i taniej ,to wole kupic naturalne , a raka ,ktory jest przyczyna niedoboru witamin w organizmie zamiast chemioterapia ,ktora zabija raka owszem ale i ciebie i niszczy uklad odpornosciowy i predzej czy pozniej i tak umrzesz,wole wyleczyc pijac bomby witaminowe z sokow i warzyw i wzmocnic watrobe np burakami ,zeby mogla zwalczac toksyny z organizmu (rak to toksyny) ,po co mam sie sama zabijać skoro nie musze.....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
daro
Gość






PostWysłany: Pon 19:49, 20 Maj 2013    Temat postu:

Wiesz to forum pszczelarskie a nie światopoglądowe .Ale to nie ja zaczynałem. Człowiek jest tym co je , ja świnią , a ty ? Pogadamy jak będziesz Chora na raka czy zamiast kobaltowej wybierzesz witaminową. Zabija nas życie bo żyjąc musimy umrzeć. Ja wiem co jem a Ty ? Podaj jakieś nie internetowe dane co do szkodliwości świń , no i biblijnych czy rodem z Koranu.
P.S. Najlepszymi kosmetykami są mydło i woda. Takowych używam.


Ostatnio zmieniony przez daro dnia Pon 19:50, 20 Maj 2013, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
evilkorniszon




Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:30, 23 Maj 2013    Temat postu:

Przepraszam za zwłokę z ustosunkowaniem się do przedstawionych informacji:

Dna moczanowa - jest chorobą metaboliczną, spowodowaną zaburzeniami w przemianach metabolicznych i odkładaniem się kwasu moczowego w tkankach, głównie w stawach, co powoduje bolesne napady bólowe. Jest to związek naturalnie wytwarzany w ludzkim organizmie w szlaku metabolicznym puryn (wchodzą w skład DNA). Dna moczanowa może mieć wiele przyczyny, jak upośledzenie funkcji enzymów, nerek (zaburzone wydalanie kwasu moczowego) oraz nadmierne spożywanie bogatych w nią produktów (mięsa, ale także roślin strączkowych i innych).

Trichinella Spiralis, Taenia Solum oraz inne tasiemce i obleńce - mięso wieprzowe dostępne na rynku przechodzi kontrolę weterynaryjną na obecność tych pasożytów. Poza tym larwy każdego z nich giną w wysokiej temperaturze, czyli podczas smażenia i gotowania posiłków, ale także podczas wytapiania tłuszczu ze świń.

Cysticerusis, Eryspeloid, Entamebu (prawdopodobnie chodziło Ci o Entameba histolitica), Balantidum coli - wszystkie wymienione organizmy są odpowiedzialne za tzw. "choroby brudnych rąk". Tego typu choroby występują prawie wyłącznie w krajach tropikalnych (zanieczyszczona woda). W Polsce są najczęściej przywlekane przez turystów lub bardzo rzadko występują gdy ktoś nie dba o własną higienę

Sutoxin - nie znalazłem tego, ale każde białko jest dla człowieka potencjalnym alergenem

mukopolisic - to jest prawdopodobnie zniekształcona nazwa oznaczająca "mukopolisacharydy". Jest to rozległa grupa cząsteczek pełniących w rozmaitych organizmach różne funkcje. U ludzi do tej grupy substancji należy min. kwas hialuronowy odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie skóry

W dzisiejszych czasach dla ludzi, zwłaszcza w krajach rozwiniętych dużo częstsza jest hiperwitaminoza, zwłaszcza witaminy A. Jest to spowodowany przyjmowaniem preparatów witaminowych w dużych dawkach.

Cholesterolu - tak do końca to jego rola w chorobach naczyń nie jest do końca znana.

Yersinia (Yersinia enterocollitica) - kolejny mikrob powodujący choroby brudnych rąk.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
daro
Gość






PostWysłany: Pią 8:21, 24 Maj 2013    Temat postu:

Jednym słowem myjcie się dziewczyny. Very Happy Dzięki za wykład. Ja lubię baraninę , lubię koninę ale ni sklepów ni towaru .Bo to co jest jak już jest to są ochłapy no i ta cena.... Bardzo bym chciał tyle zarabiać by jeść na obiad bitki z jagnięciny i popijać dobrym winem, nie bożole nowe.( la patick) Very Happy
Powrót do góry
sinka
ASYSTENT PSZCZELARZA
ASYSTENT PSZCZELARZA



Dołączył: 06 Kwi 2013
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 19:10, 24 Maj 2013    Temat postu:

a tak sobie pomyślałam ze jesli juz sie bawic sie w robienie masci na tłuszczach zwierzęcych to moze poprostu na lanolinie ? tylko bez dodatkow wazeliny ,ciekawe czy da rade ...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
evilkorniszon




Dołączył: 14 Maj 2013
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 1:18, 25 Maj 2013    Temat postu:

Na samej lanolinie może być ciężko. Niezmieszana z wazeliną jest dosyć twarda i klejąca, więc będzie wszystko brudzić (trochę podobna konsystencja do propolisu). Można ją zmiękczyć poprzez dodanie wody i/lub alkoholu, ale prawdopodobnie będzie strasznie brudząca. Lanolinę raczej używa się jako emulgator do innych podłoży (zwłaszcza wazeliny), a nie samodzielne podłoże maściowe, chociaż maści lanolinowe też są spotykane.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Snuf




Dołączył: 12 Lut 2017
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Holandia
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 23:22, 12 Lut 2017    Temat postu:

Ja robiąc maść propolisowa stosuje wyciąg alkocholowy 7%.olej kokosowy pokojowej temperatury, opcjonalnie w zaleznosci od zastosowania: olej z rokitnika ,orzecha włoskiego lub konopny w mniejszej ilości aby rozrzedzic konsystencję kokosowego. Wzbogacajac olejkami eterycznymi wzmacniam dzialanie i termin przydatnosci. Im niższa temperatura tym dłużej mroźna przechowywać, pięknie się wchłania a działanie powiem magiczne. Stosujac jako krem codzienny lub miejsca chorobowe widac pozytywne zmiany i za zadne pieniadze juz sie nie wruci do chemicznych zamiennikow. Dodając zbyt dużo propolisu i olejków eterycznych po dłuższym i regularnym stosowaniu lekko podraznia skure. Robię małe porcie i zmieniam składniki ale propolis i olej kokosowy to podstawa. Używając wazeliny mam wrażenie ze skóra nie oddycha i jest lepiaca . Natura czyni cuda

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
staszekg
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)
DOŚWIADCZONY (A) PSZCZELARZ (-RKA)



Dołączył: 28 Kwi 2011
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Skąd: Andrychów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 10:11, 13 Lut 2017    Temat postu:

ten wyciąg to 7% czy 70%?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DYSKUSYJNE FORUM PSZCZELARSKIE POD PATRONATEM PASIEKI MICHAŁÓW Strona Główna -> WINIARSTWO, TRUNKI I KULINARIA
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin